Not seeing a Scroll to Top Button? Go to our FAQ page for more info.

Recepten gezichtsmaskertjes

Bonjour!
Wat is er zaliger dan met een paar vriendinnen - of gewoon lekker me-time - een maskertje te nemen? Precies, niks! 
Natuurlijk kan je net zo gemakkelijk maskertjes kopen, in bv. de Hema, Kruidvat of waar dan ook. Maar je kan ze net zo goed zelf maken, dat is nog fun ook met je vriendinnen! En dat kost je ook (bijna) niks. Veel plezier met deze simpele receptjes!

Honing-yoghurt masker
Ingrediënten:
* Honing
* Yoghurt
Eigenlijk heel simpel, je hebt evenveel honing dan yoghurt nodig, één theelepel honing en één theelepel yoghurt per masker/per persoon. Vette huid? Doe er dan enkele druppels limoensap bij. Droge huid? Doe er dan twee theelepels honing in in plaats van één. Laat het maskertje - nadat je het gemaakt hebt natuurlijk - 15 minuten op je gezicht en was het dan af met een (gestoomd) washandje.

Wortelmasker voor een onzuivere huid
Ingrediënten:
* Twee à drie grote wortels
* Twee en een half theelepel honing
Kook de wortels en als ze gaar zijn pureer je ze. Mix de 'puree' met de honing en laat intrekken op je gezicht. Na 15 minuten was je het er af met koud water. Hierna is je huid weer zo zuiver als wat!


Yoghurt masker voor een gevoelige of verbrande huid
Ingrediënten:
* 1 kopje koude yoghurt
* 4 eetlepels havermout of een ei (zonder eigeel)
Meng de yoghurt en de havermout door elkaar heen en smeer het op je gezicht. Laat het smeersel 15 minuten intrekken en spoel het af met lauw water.


Bananen masker voor een vette huid
Ingrediënten:
* 1 rijpe banaan
* 1 theelepel honing
* 1 sinaasappel of 1 limoen.
Prak de banaan en meng dit samen met de honing. Daarna meng je dit met een paar druppels van de sinaasappel of de limoen. Zorg dat je gezicht schoon is voor je het masker aanbrengt. Wacht 15 minuten en spoel het daarna af met lauw water.


Perzik masker
Ingrediënten:
* 1 middelgrote perzik
* 1 eetlepel honing
* 3 eetlepels havermeel
Kook de perzik tot hij helemaal zacht is en prak het dan tot een glad goedje. Doe de honing en de havermeel erbij en smeer het op je gezicht. Laat het maskertje 15 minuten zitten en spoel het daarna af met koud water.


Avocado masker voor een droge huid
Ingrediënten:
* halve avocado
* 3 eetlepels honing
Prak de avocado tot een glad geheel en meng het dan met de honing. Laat het maskertje 10 minuten zitten en spoel het daarna af met koud water.


Melk masker voor een droge huid
Ingrediënten:
* 1 theelepel poedermelk
* 1 theelepel honing
* 1 theelepel Aloë Vera gel
* 2 druppels essentiële olie
Dit maskertje is voor twee personen, dus dit maskertje kun je gezellig met een vriendin samen doen. Meng alle ingrediënten goed door elkaar heen en breng het goedje op je gezicht aan. Tien minuten laten inwerken en dan afspoelen met koud water.
Veel plezier én succes met deze gemakkelijke receptjes!
Gros bisous XX
No comments:

Post a Comment