Not seeing a Scroll to Top Button? Go to our FAQ page for more info.

Tips tegen droog & vet haar...

Bonjour!!
Jaahaah, alweer een artikel over haar. Want dat heeft nu eenmaal iedereen.
En ik heb er best wel wat tips voor nodig, want soms is mijn haar ****!!
Vet, droog of gewoonweg onhandelbaar, ik ben er zeker van dat ik niet de enige ben die er last van heeft...
Dus dit keer: tips tegen droog & vet haar. Het helpt echt bij mij!

Droog haar.
* Een half koffiekopje olie (bijvoorbeeld olijfolie) in de uiteinden kneden, wassen zoals altijd, en het glanst als nieuw!
* Maak een mengseltje van wat cremespoeling, een flinke scheut azijn en zonnebloem-olie en verdeel dit over het haar. Klinkt vies, maar helpt echt! Inmasseren en ongeveer een halfuurtje met een handdoek om het hoofd gewikkeld in laten trekken. Daarna uitwassen zoals u gewend bent en uw haar is zienderogen opgeknapt.
* Je moet je haar vooral niet te heet wassen. Zo krijg je snel dood en droog haar. Probeer het ook zo weinig mogelijk de föhn  steiltang of krultang te gebruiken. De hitte laat je haar uitdrogen. Het beste (en voor sommige ook het leukste) is om aan het eind van het douchen, lekker koud/lauw water over je haar te gooien.
* Voordat je het gaat wassen, borstel je haar helemaal uit. Borstel niet te hard, eerst de onderkant en daarna de bovenkant. Was je haar met babyshampoo (Neutral 0% parfum of Zwitsal). Voor het afdrogen wikkel je je haar in een handdoek en knijp je er goed in. Als het nog druipt nog een keer knijpen met een handdoek. Laat het daarna met rust totdat het bijna droog is. Dan borstel je voorzichtig je haar, weer eerst de onderkant en daarna de bovenkant. Als het goed is heb je nu of na een paar keer prachtig pluisloos haar!

Vet haar.
* Bij vet haar is het een kwestie van niet te masserend wassen. Hoe harder je de hoofdhuid  masseert, hoe meer je de talgklier stimuleert, waardoor het weer sneller vet wordt.
*  Last van haar dat snel vet wordt? was dan om de 2 a 3 dagen het haar met een anti roos shampoo. En dan niet de hoofdhuid masseren want dan activeer je juist de hoofdhuid waardoor het haar sneller vet wordt en dan heb je nog het probleem niet opgelost.
* Heb je vet haar en geen tijd meer om het te wassen? borstel een beetje babypoeder door je haar, verkrijgbaar bij de drogist.
* Maak alleen de haren nat, niet de hoofdhuid, neem ongeveer 15 ml shampoo teven de vette hoofdhuid (anti grease van Wella Lifetex is super) masseer hiermee de hoofdhuid heel zachtjes in. Hierna neemt u de bevochtigde haren erbij en wast u het geheel samen. Heel goed uitspoelen het liefst met water rond 34 graden. Zorg dus dat de hoofdhuid niet alvorens bevochtigd is. Vet en water gaan niet samen. Probeer om de dag te wassen en bouw steeds een dagje meer op tot dat u later maar 1 of 2 keer per week hoeft te wassen. 
* Als je wat minder vaak je haar wilt wassen blijf dan de tip; met een handdoek door je haar rossen, wat langer volhouden. Ook nadat het haar toch vet is geworden. Op een gegeven moment is dat weg en kun je volstaan met de handdoektruc, scheelt tijd en sjampoo en je haar gaat er mooier van zitten. Er ontstaat een natuurlijk evenwicht tussen vet worden en wassen.

Hopelijk hadden jullie iets aan deze tips, ik in ieder geval wel!
Gros bisous XX

No comments:

Post a Comment