Not seeing a Scroll to Top Button? Go to our FAQ page for more info.

Geldgebrek!? Leuke tips!


Hoihoi!
Leuk dat je mijn blog weer eens bezoekt!
Ik vind het een best wel leuk artikeltje: het gaat over geldgebrek, wat wel veel voorkomt als je een shopaholic bent zoals ik :) Er komen dus nu een paar handige en leuke tips op je afgevuurd waarmee je met weinig of geen geld toch leuke spulletjes kan scoren, of, nog leuker, zelf maken! 
Lees snel verder en alvast veel succes!


* Let's switch! 
Kun jij als je door de stad loopt de verleiding niet weerstaan om toch even te neuzen in de H&M, Zara of andere leuke winkeltjes? Want wat jij in je kast hebt hangen is zó winter 2012-2013! Probeer deze kledingwinkels te vermijden en spreek met een vriendin - die ongeveer dezelfde kledingmaat heeft als jij -  af om een maand lang van jurkjes, vestjes en andere kleding items te ruilen! Zo kun je toch in iets nieuw over straat én heeft het jou - en je vriendin - geen geld gekost!
 
* Creatief met make-up
Nagellakjes zijn best verslavend! Vooral nu de lente er - zogezegd - is en er zoveel leuke kleurtjes te koop zijn. Hoewel deze lakjes maar een paar euro kosten, kun je er aan het einde van de maand veel geld aan besteed hebben. Hierbij komen ook nog de andere cosmetica en parfum die - volgens jou - toe zijn aan vervanging. Wees creatief en ga een middagje aan de slag met rozenblaadjes en maak je eigen parfum!
Wat heb je nodig om parfum te maken?
* 2,5 dl water
* 30 ml wodka
* 10 druppels rozenolie
* Een handjevol rozenblaadjes
* Een schone, afsluitbare fles
* Een papieren koffiefilterzakje (hihi, wat een woord!)
* Een parfumflesje, mooi flaconnetje
Hoe ga je te werk?
* Doe het water in de schone fles en voeg de wodka, rozenolie en rozenblaadjes toe. 
* Bewaar de fles een week lang op een koele, donkere plek en roer er af en toe in. Als de week voorbij is kun je het mengsel zeven door de koffiefilter
* Ruik je de rozengeur al? Doe het parfum in een leuk flesje en je hebt zo op een leuke, goedkope en creatieve manier je eigen parfum gemaakt!
* Hou je niet zo van rozen? Dan kun je de rozenolie en rozenblaadjes ook vervangen door 10 druppels lavendelolie en een handjevol lavendelbloempjes. Of, als je niet zo van de bloemenparfums bent, ze vervangen door twee vanillestokjes en 5 druppels sandelolie.

* Maak je eigen - lekkere - schoolmaaltijd
Als ze bij jullie op school 's middags ook lunch verkopen, is dit ook een leuke tip. Kan je de geur van soep, smosjes of wat dan ook niet weerstaan, en eet je liever dat dan jou saaie bruine boterhammen? Heel begrijpelijk, maar ook hierdoor verlies je maandelijks wel weer wat van je zuurverdiende geld. Ga daarom 's morgens of, als je dan niet zoveel tijd hebt, de avond ervoor, aan de slag en maak zelf je lunch! Kijk eens in de koelkast en verzamel kaas, fruit, pasta of wat dan ook, en maak er je eigen, zelfverzonnen lunch van!
Zo ga jij op school dagdag zeggen tegen die smosjes en genieten van jou zelfgemaakte maaltijd.
Smakelijk!

* Handelaartje
We hebben het allemaal, denk ik: kleding en andere spullen die we nooit meer gebruiken of aantrekken. Trek een (mid-)dagje uit om al je kleren uit te zoeken, passen en sorteren en selecteer de dingen die je niet meer mooi vind of die je niet meer passen. Trek er foto's van en zet ze op e-bay of een andere online verkoopsite. Wie weet zijn er wel erg veel geïnteresseerden die jou tas of schoenen willen overnemen voor een leuk prijsje! Is er binnenkort bij jou in de buurt een rommelmarkt? Ga er dan eens met jou spulletjes op staan, en zo kun je op deze marktjes op een leuke manier geld verdienen - en je hebt weer plaats in je kast!

* Old school films kijken
Zijn jij en je vriendinnen of vriendje verslaafd aan films en gaan jullie heel erg vaak naar de cinema? Leuk, dat wel, maar ook niet zo goed voor je portemonnee! Ga de zolder eens op, misschien staat daar nog wel een oude videorecorder. Want hoe leuk is het om in de plaats van een bioscoopavondje een old school movie avondje te houden. Video's van vroeger zijn ook heel erg leuk om naar te kijken! En van de meesten weet je waarschijnlijk al niet meer waarover ze gaan... Het enige wat je misschien nog een paar euro kost zijn de lekkere snacks, zoals popcorn of chips. Want wat is een filmavondje zonder dat!?
picture of my movie collection.. movie night anyone? :)
Dit waren de tips, hopelijk had je er wat aan! Ik heb er enkele van Girlscene, neem daar ook eens een kijkje!
Gros bisous XX

No comments:

Post a Comment