Not seeing a Scroll to Top Button? Go to our FAQ page for more info.

Column: Back to school! ♥

Een nieuw column van Emma!

Het is zover; de vakantie is weer (veel te snel) voorbij en sinds maandag zitten we allemaal terug op de schoolbanken. Of toch bijna allemaal, want ik lig sinds gisteren ziek in bed en dat is ook de reden waarom mijn column een dagje later is. Typisch voor de kerstvakantie is dat we feestvieren met familie of vrienden, en hierbij horen natuurlijk cadeautjes en een nieuw feestjurkje! Maar na al die dure cadeautjes, feestjurkjes en accessoires die we hebben gekocht hebben we nu helemaal geen geld meer over om nieuwe kleren te kopen, en aan het begin van de sale is er nog niet zo veel korting! Maar na de kerstvakantie heeft iedereen weer zo’n eerste-schooldag-gevoel en wil je graag eens een nieuwe outfit aandoen. Daarom zijn hier wat tips om zonder veel geld toch een nieuwe outfit te kunnen maken! Lees je mee?

1 Je kast binnenstebuiten 
Keer je hele kast binnenstebuiten (niet letterlijk natuurlijk  ;)) en spreid al je kleren netjes uit op je bed: je kan ze sorteren op kleur, soort, seizoen, … Daarna probeer je met die kledingstukken nieuwe combinaties te maken (wat je normaal niet met elkaar zou combineren), draag je die blauwe trui bijvoorbeeld altijd met een jeansbroek? Dan kan je die nu combineren met een groene broek of zelfs een rok, mix and match er op los! Wanneer je dan een paar nieuwe outfits hebt samengesteld kan je er best foto’s van maken zodat je ze niet vergeet: je kan ze op een paspop hangen (als je dat hebt) en er zelf foto’s van maken, of je kan een fotoshoot organiseren en vragen aan je mama, papa, broer, zusje, vriendin,… om foto’s van jou te maken in je nieuwe outfits.  Na afloop moet je al je kleren natuurlijk weer in je kast gelegd of gehangen worden, dit is meteen een goede gelegenheid om je kast netjes te ordenen; want in een ordelijke kan je veel beter zien wat je waarmee kan combineren omdat alles dan overzichtelijker is. Zo moet je niet lang zoeken om kledingstukken die je nodig hebt terug te vinden.
 

2 Do it yourself
Iedereen heeft wel zo’n hoopje kleren die ergens helemaal achteraan in je kast liggen en die je nooit meer draagt omdat ze een beetje versleten zijn of omdat ze gewoon een verschrikkelijke miskoop waren. Gooi deze kleren zeker niet weg! Je kan ze pimpen en er zo weer hippe, mooie kledingstukken van maken! Hier zijn een paar DIY’s om oude kleding te pimpen:

RIPPED JEANS
Als je ergens tussen dat hoopje oude kleding een jeansbroek hebt liggen die een beetje versleten is of met een gat erin dan is die  perfect voor deze DIY! Je kan er namelijk een stoere ripped jeans - of een ripped jeansshortje als je broek ook een beetje te kort is geworden - van maken die op dit moment helemaal in de mode zijn. 
Je hebt nodig : 
- pincet
- schaar
- oude jeans
Stap 1: Neem je jeans en leg ze plat op tafel met de kant die je wilt rippen naar boven. Zorg ervoor dat je een platte ondergrond hebt, en het is ook handig als je een stukje karton in de pijp van de jeans steekt op de plaats waar je ze straks wil gaan rippen, zodat je niet door de achterkant scheurt. Als je een short van je broek wil maken moet je eerst nog de pijpen van de broek zo recht mogelijk afknippen op de hoogte waar je wilt dat je short begint.
Stap 2: Maak een vouw in je broek en hou de rest van je broek strak gespannen, knip dan horizontaal een gaatje in broek op de vouw. Herhaal dit een beetje onder het eerste gaatje je wilt maken nog een keer evenwijdig met het eerste gaatje , hoe verder van het eerste gaatje hoe groter je ripped stukje zal worden.
Stap 3: Nu moet je aan de zijkanten van dat stukje stof een soort van trekken, totdat er allemaal draadjes uitkomen. Die draadjes hebben de kleur van jouw broek. Je trekt die draadjes eruit, totdat alles uit het stukje stof is en er alleen nog maar witte draadjes over zijn. 
Stap 4: Herhaal de vorige 3 stappen totdat je vind dat er genoeg gaatjes in je broek zitten. Je kan ook nog op bepaalde plaatsen met schuurpapier over de stof wrijven om de jeans er nog meer afgedragen te laten uitzien en om open gaten te maken zonder draadjes doe je stap 1 en 2 maar in plaats van stap 3 knip je het hele gedeelte tussen de 2 evenwijdige gaatjes weg, de raden van dit open gat  zullen na een tijdje ook uitrafelen. Na deze stap ben je helemaal klaar! 


T-SHIRT- EN HEMDJURK
Voor deze DIY heb je enkel een te grote T-shirt of hemd nodig (een oude van je papa/broer) en eventueel naald en draad. Met deze super makkelijke DIY kan je een oude T-shirt of hemd in no time omtoveren tot een stijlvol jurkje.
Stap1: Doe de T-shirt of het hemd aan maar stop je handen niet door de mouwen, bij het hemd knoop je de knopen zo ver mogelijk dicht.
Stap 2: Bij de T-shirt steek je nu beide  mouwen gekruist in de bovenkant van de T-shirt zodat het een strapless jurkje wordt, als je wil kan je de mouwen langs de binnenkant vastnaaien. Bij het hemd knoop je de mouwen zo dat ze een strik vormen in het midden van het jurkje. Je kan de overige knopen er nog afhalen als je dat wilt en dan ben je klaar!


3 Shoppen zonder geld
Als je de titel leest zal je waarschijnlijk denken: hoe kan je nu schoppen zonder geld? Maar ik heb het dan ook niet over shoppen in een winkel, maar over shoppen in de kledingkast van iemand anders. Je kan bijvoorbeeld eens een kijkje nemen  in je grootmoeders kast; zij heeft waarschijnlijk nog wel enkele kleren die ze niet meer draagt. Hallo hippe vintage kleding! Ook oude vintage  sieraden kunnen erg mooi zijn en maken je vintagelook helemaal af. Of wat dacht je van de kast van je broer ? Hij heeft vast wel ergens een oude jeans liggen die hij niet meer draagt en die kan je gebruiken als boyfriend jeans die nu helemaal hip zijn en met behulp van de DIY hierboven kan je hem nog wat pimpen tot hij helemaal perfect is. Als dat allemaal geen optie is kan je altijd aan je zus of moeder vragen of je voor een keertje een kledingstuk van hen mag lenen. Hebben jullie niet dezelfde maat? Dan kan je vragen of ze je een mooi sjaaltje, ketting of tas kunnen lenen want die passen altijd! Als jij en je moeder/zus helemaal niet dezelfde stijl hebben is het misschien een  leuk idee om een kledingruil te organiseren met je vriendinnen. Jullie spreken dan samen af dat je allemaal kleding die te klein zijn of die je niet meer mooi vindt meebrengen - controleer wel op voorhand of alle kleding nog in goede staat is. Dan stallen jullie alle kleding mooi uit en ruilen jullie kleding die ongeveer evenveel waard is; bijvoorbeeld 2 shortjes voor een lang broek. Het is ook belangrijk dat jullie allebei te vreden zijn met de ruil, anders komt er alleen maar ruzie van. Je kan het dan gezellig maken met hapjes, drankjes en er eventueel een sleepover aan koppelen. Dit is echt super leuk om te doen! Je krijgt er nieuwe kleding van en met je oude kleding ook nog iemand blij maken.
 
Zo dit was mijn column van deze week, ik hoop dat jullie hem handig vonden!
Liefs,
Emma

No comments:

Post a Comment