Not seeing a Scroll to Top Button? Go to our FAQ page for more info.

Obsessed; postcrossing.com ♥

Hi!
Kennen jullie Postcrossing.com (klik)? Ik ken het nog niet zo lang maar ben nu al verslaafd, het idee is zo leuk! De bedoeling is dat je postkaartjes stuurt naar mensen van over de hele wereld. Het is zo'n leuk idee, omdat ik ook graag wat meer post zou krijgen, want tegenwoordig sturen we alleen nog maar berichtjes via social media. Meer weten? Klik op read more <3
Stamps


Je kan een account aanmaken, je zegt hoe je heet, wat info over jou en welk soort kaartjes je leuk vind, wat je maar wil zeggen. Ook moet je je adres invullen, maar dat wordt niet openbaar getoond. Op jouw account verschijnt er hoeveel km jouw kaartjes, en de kaartjes die jij ontvangt, al hebben gereisd, en hoeveel postkaarten je al hebt verzonden en ontvangen. Ook kan je op een kaart zien met welke landen je al 'contact' hebt gehad. Superleuk om te zien!

Vintage Postcards

Je begint met een kaartje te sturen - je kan er 5 tegelijk laten 'reizen' - en als je op 'send a postcard' klikt, krijg je een random adres, van ergens op de wereld. Daar schrijf je dan een kaartje naar, eventueel kies je er ééntje waarin hij/zij geïnteresseerd is. Elke kaart heeft een ID, die je zeker op de postkaart moet vermelden. Wanneer jouw kaartje is aangekomen, moet die persoon jouw kaartje registreren met het ID dat jij erop hebt geschreven. Pas dan heb je officiëel je kaartje verstuurd. Op dat moment word jouw adres naar iemand random gestuurd, zodat jij een kaartje kan ontvangen! Je kan dus 5 kaartjes tegelijk laten reizen, en als ze aangekomen zijn kan je er weer een nieuwe versturen. Ik hoop dat je het een beetje snapt, haha!
Facebook
Postcrossing is uitgevonden door een Portugees die vond dat hij te weinig 'papieren' post kreeg. En ondertussen is het echt razend populair! Want wie wil dat nu niet, een lief kaartje, afkomstig van de andere kant van de wereld... Deze statistieken bewijzen hoe populair het wel niet is - ze staan op de site zelf! - :
475,255 members
216 countries
1,195 postcards/hour
21,567,114 postcards received
495,036 postcards traveling
110,801,510,586 km traveled
2,764,854 laps around the world


Het is ook superleuk alle kaartjes die je hebt ontvangen bij te houden en op te hangen. Staat zo leuk! Ikzelf heb nu 3 kaartjes verstuurd, waarvan er 2 zijn aangekomen. Naar Rusland, Duitsland en de USA! Supergaaf, haha :)

indie | Tumblr

Ik vind het ook leuk om de kaartjes uit te zoeken. Je kan natuurlijk gewoon een saai kaartje nemen, maar het is veel leuker om het zelf (mooier) te maken! Bv. met krantenpapier kan je hele leuke dingen doen, washi tape om je kaartjes te versieren, je kan je kaartje zo creatief maken als je zelf wilt. Hoe leuk!
Op je kaartje kan je vanalles schrijven. Enkele woorden in jouw taal, je favoriete nagellak showen, iets vertellen over jezelf, een random gebeurtenis, ... Let op: geen vragen stellen, de persoon die jouw kaartje krijgt stuurt waarschijnlijk niets terug! Soms kan dat, om je te bedanken, maar dan is dat zonder ID, en eigenlijk 'buiten' postcrossing. Schrijf je kaartjes ook altijd in het Engels! Of als je de taal kent waar je naar stuurt (bv. Frankrijk), is dat natuurlijk ook goed. Dus postcrossing is ook nog eens goed voor je talen!

El yapımı kartpostal - ana sınıfı | Postcrossing

Ik vind het superleuk, jij ook? Ik zal misschien regelmatig eens ene update doen op mijn blog! Over naar waar ik al kaartjes heb verstuurt, en diegenen die ik heb ontvangen, laten zien aan jullie! Maak een account op postcrossing.com, en happy postcrossing!
Liefs, Amber <3

1 comment:

  1. Hey, lijkt me echt supercool !
    vraagje?krijg je die kaartjes dan echt of zijn dat kaartjes op je computer die je krijgt

    ReplyDelete