Not seeing a Scroll to Top Button? Go to our FAQ page for more info.

Column: Leather Jacket ♥

Een nieuw column van Emma!
Hey!
Het is alweer dinsdag dus tijd voor een nieuwe column! Deze week gaat hij over 1 van de grootste trends van dit moment; namelijk leren jasjes. Ik vind leren jasjes zelf echt super mooi en ze geven elke outfit iets fashionable. Leren jasjes vind ik dan ook bijna altijd kunnen : stoer gecombineerd met een (ripped) jeans of juist schattig met een kleedjes. Toch zijn er een paar do’s en dont’s waar je je beter aan houd als het gaat om leren jasjes, en die vertel ik jullie in dit artikel!

DO’S
* Let altijd op de kwaliteit als je een leren jasje koopt want vooral (nep)leren jasjes die van slechte kwaliteit zijn zien er snel een beetje plastiekachtig uit. Bovendien gaat een jasje van goede kwaliteit veel langer mee !
*  Kies een model dat bij je past. Ik vind een leren jasje voor iedereen kunnen als je maar het goede model kiest! Korte jasjes staan bijvoorbeeld beter bij meisjes met een zandloperfiguur terwijl een iets langer model mooi kan zijn bij mensen met brede heupen. Kies dus zeker een model dat bij je lichaam past want dat zal je altijd 1000X mooier staan dan een ander model ook al is dat misschien meer in de mode.
* Bedenk op voorhand wat je onder je jasjes wil gaan dragen, wil je er bijvoorbeeld alleen een T-shirt onder dragen of ben je van plan om het als jas te gebruiken en er dus een trui onder te dragen.
* Je kijkt ook best naar hoe dik je jasje juist is want daar zit namelijk ook veel verschil op. Je zou denken leer is leer maar niets is minder waar. Sommige leren jasjes zijn bijvoorbeeld gevoerd vanbinnen (die worden meestal meer gebruikt voor de winter/herfst) , anderen zijn juist super dun en dus meer geschikt voor de zomer/lente.

DONT’S
* Koop geen te wijd leren jack want leer rekt namelijk altijd een beetje uit. Je kan het dus beter iets strakker kopen want als je leren jasje te wijd zit bij je schouders en armen krijg je er een heel raar silhouet van.
* Staar je niet blind op de kleur zwart. Je ziet al zo veel zwarte leren jasjes en het is een beetje de standaard kleur voor leren jasjes geworden. Zwart is natuurlijk makkelijk te combineren maar als je bijvoorbeeld een bruin leren jasje mooi vind zou ik dat zeker kopen. Durf origineel te zijn!
* Combineer je leren jasje nooit met een leren broek dit is hetzelfde als jeans op jeans: het werkt gewoon niet. Het is echt een beetje too much!
  * Zoals de meeste spullen van leer zijn leren jasjes niet gemaakt om tegen de regen te kunnen, bewaar je leren jasje dus beter voor de dagen waarop het niet regent. Er bestaan wel leren jasjes die bestand zijn tegen regen maar deze zijn meestal een stuk duurder.

Als laatste heb ik nog een paar inspiratiefoto’s voor jullie:Love,

Emma <3

No comments:

Post a Comment