Not seeing a Scroll to Top Button? Go to our FAQ page for more info.

Column | Tassen ♥

Een nieuw column van Emma!
Hello!
Het is eindelijk vakantie! In de vakantie heb ik weer lekker veel tijd om een column voor jullie  te schrijven. Deze week gaat mijn column over tassen. Ik heb zelf bijna altijd een tas bij me, want zeg nou zelf: het is toch echt niet handig om al je spulletjes in je broekzakken te stoppen. Hoe doen mannen dat toch? Tassen zijn dus wel een heel belangrijk deel van de outfit, dat vaak vergeten wordt. Je hebt tassen voor elke gelegenheid: van een clutch tot een reistas. En het is belangrijk om je tas aan je outfit aan te passen: je zou nooit sneakers dragen onder een chique jurk, draag er dan ook niet je doordeweekse handtas bij maar een mooie clutch bijvoorbeeld. In deze column laat ik een paar tassen zien die ik echt mooi vind, en geef ook een paar tips over het combineren van elk type tas.

Clutch
Een clutch is een kleine tas zonder handvaten waar niet zo veel in past. Een clutch ziet er meestal chiquer uit dan de gewone handtas en is daarom perfect om mee te nemen naar feestjes. Er zijn 2 soorten clutches: de soft clutch en de box clutch. De namen zeggen het zelf al: de eerste soort is zacht en gemaakt van stof of leer, de tweede soort is hard en ziet eruit als een soort doosje. Als je het toch niet zo handig vindt dat er zo weinig in dit stijlvolle tasje past kan je ook gaan voor een grotere variant van de clutch: de zogenaamde oversized clutch, die nu ook heel hip is. 
Leren oversized clutch € 84,28 River Island via ASOS

Box clutch € 42,14 River Island via ASOS
Box clutch € 49,95 ZARA

Handtas
Dit is de gewone tas die we allemaal kennen, de middelgrote tas met (meestal) 2 handvaten.  Er zijn handtassen in alle maten en soorten en iedereen heeft er wel eentje. Investeren in een goede handtas is dus echt wel belangrijk. Maar juist om dat er zo veel maten en soorten in zijn kan een goede handtas kiezen best wel moeilijk zijn. Met bruin of zwart leer zit je nooit fout en dat past ook overal, maar je moet natuurlijk ook naar de kwaliteit kijken, want een handtas die je elke dag gebruikt krijgt heel wat te verduren. Hier zijn een paar handtassen die ik zelf heel leuk vind: 
Leren handtas € 39,95 ZARA  Trf
Suède handtas met leren details € 99,95 ZARA
Kleine handtas € 91,30 Paul’s Boutique via ASOS

Shopper
Een shopper is eigenlijk de grote variant van de handtas, er past meer in en deze soort tas is dus heel handig voor wanneer je net iets meer moet meenemen dan er in je gewone handtas past. Om dat de shopper wat groter is wordt hij ook meestal  om de schouder gedragen. Shoppers hebben een meer casual uitstraling, je kan het dus ook beter met een meer casual outfit combineren.
Leren shopper met ritsen € 49,95 ZARA
Suède shopper met leren details € 39,95 ZARALeren shopper € 28,08 Pull&Bear via ASOS

Schoudertas
De naam zegt het zelf al: dit soort tas draag je op je schouder. Je hebt kleine schoudertassen die net zoals een clutch er geschikt zijn voor feestjes en je hebt ook grotere schoudertasjes waar iets meer in past die dan weer meer geschikt zijn voor bijvoorbeeld een dagje shoppen. Een variant van de grote schoudertas die ik zelf erg leuk vind is de satchel bag, dit is een soort van klein boekentasje dat er een beetje retro uitziet.
Grote leren schoudertas € 42,14 ASOS
Kleine schoudertas € 17, 95 ZARA
Satchel bag € 63,21 Paul’s Boutique

Wat is jullie favoriete soort tas?
xxx
Emma

No comments:

Post a Comment