Not seeing a Scroll to Top Button? Go to our FAQ page for more info.

Column: vind je eigen stijl ♥

Hey!
Mijn column van deze week gaat over je eigen kledingstijl vinden. Je eigen kledingstijl vinden is voor veel mensen niet echt gemakkelijk, want er zijn een heel aantal mensen die gewoon blindelings trends volgen. Begrijp mij niet verkeerd; trends volgen hoeft niet slecht te zijn, maar volg alleen een bepaalde trend als je het ook echt leuk vind, en niet omdat iedereen het doet. Iedereen kan blindelings trends volgen, maar veel meer mensen zullen je opmerken als je echt een eigen stijl hebt. Zoek dus trends die bij jouw eigen stijl passen. Maar wat is nou juist je eigen stijl? Hier volgen een aantal tips die je kunnen helpen bij het vinden van je eigen kledingstijl.

Inspiratie
Kijk eens op sites als Tumblr, WeHeartIt, Lookbook.nu, … en laat je inspireren door alle mooie foto’s. Ik zelf haal heel veel inspiratie van deze sites, maar ik kan ook heel erg geïnspireerd worden door wat mensen op straat dragen bijvoorbeeld. Natuurlijk is het ook niet de bedoeling dat je iemands stijl volledig gaat kopiëren. Kijk welke bepaalde outfits, kledingstukken, accessoires, je mooi vind en maak hier je eigen ding van.

Moodboard
Wat ook heel leuk is om te doen is alle plaatjes die je mooi vind uit tijdschriften of van het internet verzamelen en hier een collage van maken; een soort van moodboard dus. Door alle plaatjes te verzamelen krijg je een veel duidelijker beeld van wat jouw stijl nu juist is en het staat bovendien nog heel mooi als decoratie  in je kamer ook!

Grote schoonmaak
Naar mate je ouder wordt zal je kledingstijl ook steeds veranderen. Daarom is het slim om een paar keer per jaar een grote schoonmaak te houden in je kast. Bekijk al je kleding goed en denk na welke kleding je nog leuk vind en welke niet. Let goed op de materialen, kleuren, prints van de kleding die je wel nog leuk vind en probeer hier de volgende keer dat je gaat shoppen aan te denken. De kleding die je niet meer zo leuk vind kan je dan verkopen of naar een kringloopwinkel brengen en dat kan weer wat geld op brengen voor nieuwe dingen.

Shop till you drop
Shoppen is natuurlijk super leuk maar het kan ook heel nuttig zijn om je eigen stijl te ontdekken. Je kan heel veel inspiratie opdoen van internet, tijdschriften,… maar je weet dan nog niet zeker of dit je allemaal wel staat. Passen is dus de boodschap. Ook al koop je uiteindelijk niets dan weet je wel waar je  naar opzoek moet gaan de volgende keer.

Be you
Het aller belangrijkste is om - heel cliché - altijd jezelf te blijven. Het is JOUW stijl en niet die van iemand anders. Als je iets mooi vindt moet je dat gewoon dragen ook al vinden anderen dat niet. Jij moet je goed voelen in de kleren die je draagt, laat je dus nooit ompraten door mensen om iets wat jij leuk vindt niet te dragen. Er zijn echt al meer dan genoeg mensen die er ongeveer hetzelfde bijlopen, maar er is maar 1 iemand zoals jij. Durf uniek te zijn!Hoe zouden jullie je kledingstijl omschrijven?
x x x
Emma

No comments:

Post a Comment