Not seeing a Scroll to Top Button? Go to our FAQ page for more info.

Tips voor een mooiere huid! ♥

Hi!
Iedereen wil het toch - een mooie, verzorgde, stralende huid zonder irritaties? Een echt babyhuidje. Mijn huidje is wel redelijk egaal - thank God! - , maar zeker ook niet perfect. Bijna niemand zijn/haar gezicht ziet er perfect uit - of toch niet zonder make-up. Maar er zijn wel een paar tips die je kan toepassen waardoor je huid er mooier uitziet, en die deel ik vandaag graag met jullie! Het zijn zeker geen professionele tips met medische termen ofzo haha, het zijn gewoon simpele tips voor mensen die er nog minder vanaf weten dan ik ;) Anyway, let's get started.
Prachtige foto dit, wauw!

♥ Scrubben
Ik scrub mijn gezicht nog niet zo lang, maar ik zou nu al niet meer weten wat ik zonder zou moeten doen. Ik heb ontdekt hoe fijn het is! Je huid wordt er heel erg zacht van, en voelt 'schoon' aan. Dode, vieze huidcellen worden verwijderd zodat je huid er weer stralend en gezond uitziet. Gebruik wel een gezichtsscrub, want een gewone scrub is vaak veel te grof voor die gevoelige huid op je gezicht. Het hoeft ook niet duur te zijn - de Action verkoopt gezichtsscrubs voor €1!
Je kan best niet te veel scrubben - het ligt ook aan hoe grof of fijn de scrub is -, ik hou het op 2 à 3 keer per week.

♥ Dag- en nachtcrème
Nadat je dan je gezicht goed gereinigd of gescrubd hebt, is het heel belangrijk om je huid te hydrateren. Je huid kan wel eens trekkerig of droog aanvoelen na het scrubben, en nadat je een dag- of nachtcrème (een dagcrème in de ochtend en een nachtcrème 's avonds, of course) hebt aangebracht, kan die lekker intrekken en je huid voeden en soepel maken.


♥ Reinigen
Het is heel belangrijk om aan het einde van je dag je make-up er goed af te halen en je gezicht te reinigen met een facewash. Ik was mijn gezicht 's ochtends en 's avonds met een facewash van Nivea. Als je je make-up er niet goed afhaalt en je je gezicht niet goed reinigt, blijven er restjes achter op je huid, en kunnen de bacteriën in je huid dringen. Bovendien voelt het lekker fris aan en kan je met een schoon gevoel je dag beginnen of je bed instappen.

♥ Blijf eraf!
Als je puistjes hebt, ga ze zeker niet uitknijpen. Ja, ik doe het ook wel eens, als ik 1 hardnekkige plaats heb die ik niet kan camoufleren, maar niet elke keer als je een puistje spot gaan knijpen. Zo komen er alleen maar meer bacteriën in! In geval van nood kan het wel eens, maar doe het dan hygiënisch: met tissues over je vingertoppen. Zo kunnen er geen bacteriën in!

♥ Drink water
Het is echt belangrijk om veel water te drinken. Het is niet alleen goed voor je gezondheid, maar ook nog eens voor je huid! Zo wordt je gezicht van binnenuit ook gehydrateerd, en ziet je gezicht er stralender uit. Minstens 2 liter - water! - per dag, en je huid ziet er stukken beter uit.


♥ Smeer zonnebrandcrème
Misschien een beetje vreemd, maar ook in de winter kan je huid aangetast worden door de zon! De zon kan je huid heel droog maken en kan ook wel eens voor onzuiverheden en puistjes zorgen, in de zomer heb ik daar altijd last van. Ik vind het nu ook wat overbodig om in de winter zonnebrandcrème te smeren, maar in de meeste dagcrèmes zit ook een zonnebrandfactor. En dat is genoeg voor in de winter!

♥ Slaap
Als je veel slaapt, ziet je huid er vanzelf mooier uit. Gezonder, en ze gaat stralen. Ook je huid heeft rust nodig! Als je veel slaapt gaan ook je wallen of donkere kringen beperkt worden - waar ik wel last van heb -, zodat je er meteen veel wakkerder en frisser uitziet. Slapen is dus een must!

♥ Verwen je huid
Verwen je huid ook wel eens! Een extra voedend middel nodig? Breng eens een dikkere crème aan. Niet voor elke dag, want dan wordt je huid snel vet, maar eens in de 2 weken ofzo mag het wel eens. Ook maskertjes om je huid en jezelf! eens te verwennen zijn leuk. Je huid voelt daarna heel zacht aan en je poriën zijn goed gereinigd. En jij hebt je lekker ontspannen! Ook een reinigende poriënstrip op je neus kan wonderen doen voor puistjes, mee-eters of onzuiverheden daar. 


Even voor de duidelijkheid: Ik ben zeker geen specialist of expert ofzo, maar ik wil gewoon mijn tips delen. Hopelijk heb ik jullie kunnen helpen met deze tips! 
Wisten jullie deze tips al/passen jullie ze al toe?
Liefs, Amber <3

No comments:

Post a Comment