Not seeing a Scroll to Top Button? Go to our FAQ page for more info.

Column | What to wear #2 - to a wedding ♥

Hallo!
Het is weer tijd voor een nieuwe column! Zoals ik in mijn vorige column had verteld, wordt deze column weer een ‘what to wear’, namelijk ‘what to wear to a wedding’. Het is altijd leuk als je uitgenodigd wordt voor een bruiloft, maar bij de meeste mensen brengt het toch ook redelijk wat kledingstress met zich mee. Voor de bruid zelf is haar jurk natuurlijk heel belangrijk, maar ook als je gewoon als gast bent uitgenodigd wil je er toch graag goed uit zien. Je wil er niet overdressed uit zien want anders ben jij misschien chiquer gekleed als de bruid zelf, maar je wil er ook niet underdressed uit zien want het blijft natuurlijk wel een  bruiloft en dat is toch altijd een beetje ‘plechtig’. Wat is dan is dan de perfecte look voor een bruiloft? Je lees het in deze column…Wat voor soort bruiloft is het?

Er hangt veel af van welk soort bruiloft het is: een chic avondfeest, een tuinfeest, een intiem etentje voor de vrienden en familie, een bruiloft op het strand,… Meestal wordt dit op de uitnodiging vermeld of wordt er zelfs een dresscode vooraf afgesproken. Kleed je hier dan ook naar en hou je aan de dresscode! Het is niet alleen leuk voor jezelf om je niet over- of underdressed te voelen, maar het is ook beleefd naar de bruid en bruidegom en de andere gasten toe. 

Vermijd zwart of wit
Wit is een absolute no-go voor bruiloften! Om het met een quote van uber fashionista Blair Waldorf te zeggen “Serena was wearing a white dress! Either she’s the bride or she’s just really tacky”.Wat niet wil zeggen dat er niet een beetje wit in je outfit mag zitten, maar een volledig witte outfit of jurk vermijd je beter. Dit om de eenvoudige reden dat de bruid meestal in het wit gekleed is en dan zou het kunnen overkomen alsof je ‘concurreert’ met de bruid of haar probeert te overtreffen, niet zo’n goed idee dus. Als je toch absoluut wit wil dragen kan je best even op voorhand de jurk  van de bruid checken en als dat echt helemaal anders is dan jouw outfit kan je het eventueel wel dragen, maar in het algemeen geldt dus: liever geen wit. Hetzelfde geldt voor zwart, je draagt beter geen volledig zwarte outfit omdat bruiloften een leuke, vrolijke gelegenheid horen te zijn en zwart associëren mensen vaak met de dood, sombere dingen. Een zwarte avondjurk zou eventueel wel kunnen op een chic avondfeest bijvoorbeeld, zolang het er maar een beetje vrolijk en chic uit ziet en niet lijkt op iets wat je zou dragen voor een begrafenis. 

Keep it classy
Een bruiloft mag dan wel een feest zijn, het is (meestal) wel een redelijk deftig feest. Het is dus zeker niet de bedoeling om je sexy of overdreven te kleden. Er is niets mis met af en toe eens een kort kleedje aan te trekken of een beetje decolleté te laten zien, maar een bruiloft is daar niet echt de juiste gelegenheid voor!

Geen jeans
Draag nooit een jeansbroek naar een bruiloft, hoe casual de bruiloft ook mag lijken ! Dit is weer een vorm van respect en beleefdheid, je komt niet naar de belangrijkste dag van iemands leven in een jeans en T-shirt. Een bruiloft is hoe dan ook een beetje ‘plechtig’ en heel belangrijk voor het bruidspaar dus dan is het logisch dat je je toch een beetje deftig kleed ook al ben je dat niet gewoon of doe je dat niet  graag.

Less is more
Bij een bruiloft hoort het bruidspaar in het midden van de belangstelling te staan, het is namelijk hun grote dag. Gun hun dan ook die aandacht en ga je zelf niet overdreven kleden met bijvoorbeeld glitter, torenhoge hakken, te veel accessoires,… Een simpele, stijlvolle outfit is perfect voor een bruiloft dus als je je afvraagt of je outfit too much is, is het meestal geen goed idee. Dit betekent niet dat je geen hakken of accessoires mag dragen, maar hou het subtiel!

Haar en make-up
Voor haar en make-up gelden dezelfde regels als voor je outfit: hou het subtiel! Qua make-up zou ik gaan voor een naturelle look en qua kapsel kan je eigenlijk van alles doen, van opsteken tot gewoon los, maar zorg er wel voor dat het bij de rest van je outfit past. Als je echt niet weet wat je met je haar moet doen kan je altijd even op You-Tube een tutorial bekijken want daar zijn heel veel tutorials te vinden over leuke kapsels.

Moet het een jurk zijn?
Dat hangt weer een beetje af van de gelegenheid en de eventuele dresscode, maar als er niet vooraf afgesproken is dat je een jurk moet dragen moet je je helemaal niet verplicht voelen. Je kan er net zo goed ‘classy’ uitzien in een mooie broek of jumpsuit ! Zolang je broek/ jumpsuit er stijlvol uitziet is dat zeker ook oké!

Help, ik ben een bruidsmeisje!
Voor bruidsmeisjes wordt meestal vooraf voor iedereen dezelfde outfit gekozen of vooraf afgesproken wat je moet aandoen. Super gemakkelijk dus! Als het toch niet vooraf wordt gezegd moet je er zeker voor zorgen dat je je outfit afstemd op die van de bruid en de andere bruidsmeisjes.


Zo, dit was mijn column voor deze week :) Vonden jullie het handig?
Xoxo Emma

PS: Je kan nog tot vandaag meedoen aan mijn (Amber's) winactie in samenwerking met MooiMobiel! Doe jij al mee? Morgen komt de uitslag online :)
http://grosbisousxx.blogspot.be/2014/04/winactie-accessoires-voor-je-telefoon.html#more

No comments:

Post a Comment