Not seeing a Scroll to Top Button? Go to our FAQ page for more info.

Tips voor (beginnende) bloggers! ♥

Hi!
Ik krijg de laatste tijd nogal vaak mailtjes van meisjes die vragen hebben over hun blog. Ze willen een blog beginnen maar durven het niet, ze hebben er één gemaakt en willen dat hij (meer) bekeken wordt, ze hebben vragen over de lay-out, ... Tot nu heb ik altijd braafjes op iedereen geantwoord, maar vanaf NU kan ik ze gewoon doorverwijzen naar deze blogpost :)
Ik kan mezelf nu al geen beginnende blogger meer noemen denk ik - mijn blog bestaat anderhalf jaar - en ik heb al genoeg 'ervaring' om jullie te helpen. Vragen over bloggen? Hier ben je juist!


* Just do it.
Wil je graag een blog beginnen, maar durf je niet? Hé, maak eens een blog, waarom niet? Als jij doet wat je graag doet, doe het gewoon, niemand kan je dan tegenhouden. Als je bang bent om uitgelachen te worden om wat je doet, laat ze gewoon. Haatreacties komen het meeste voor bij blogs die heel bekend zijn! Trek je er niet te veel van aan en doe wat je graag doet.

* Stay yourself
Hoe graag je ook een fancy, fabulous modemeisje uit hartje New York wil zijn, het is het beste om gewoon jezelf te blijven. Voor je lezers is het altijd fijn om te weten wie er achter de blog zit, wié zijn/haar blog ze eigenlijk lezen. Natuurlijk kan het concept van je blog ook zijn dat je anoniem blijft, dat is ook iets uniek, maar daar gaat het nu niet over. Als je jezelf blijft, kan je niet door de mand vallen en ga je je er het beste bij voelen. Jij bent mooi en uniek op je eigen manier!

* Give it a twist
Er bestaan al honderden, wat zeg ik, misschien wel duizenden blogs over beauty, fashion en lifestyle. Waarom zouden mensen dan jouw blog bezoeken? Maak je blog speciaal, anders dan de rest, geef er een eigen twist aan. Zo herkennen mensen je blog en gaan ze terugkomen. Jij moet eruit springen, uit die duizenden andere blogs die ongeveer over hetzelfde onderwerp gaan. Hoe kan je dat doen? Dat is heel breed: je lay-out, schrijfstijl, concept. Wees creatief!* Lay-out
Spendeer ook wat tijd aan je lay-out, dat is het eerste wat mensen zien. Als je lay-out niet mooi/overzichtelijk is, klikken lezers meteen weg. Zorg ervoor dat je lay-out overzichtelijk is, dat lezers makkelijk de blogpost kunnen terugvinden, dat ze gemakkelijk hun weg kunnen vinden op je blog. Ook maak je best een header (dat is een afbeelding die bovenaan je blog staat, met de naam van je blog in en meestal ook een leuke afbeelding), die bij je blog en bij jou past. Ik heb al eerder een artikel geschreven over enkele dingen die je kan toevoegen aan je lay-out om hem mooier te maken, klik hier om naar dat artikel te gaan.

* Don't be a copycat! 
Kopiëren van andere blogs, boeken of tijdschriften, het is écht not-done - zelfs niet als je netjes vermeldt van waar je het artikel hebt. Het is JOUW blog, lezers komen voor JOUW artikelen! Wat je wel eventueel kan doen is het idee overnemen, maar dan zelf de tekst schrijven en zelf foto's toevoegen. Het liefste voeg je dan ook nog enkel eigen foto's toe, maar stiekem doe ik dat ook niet altijd hoor. Wees jezelf, ook in je artikelen!

* Just keep going
Blijf doorgaan met bloggen - als je het leuk vind tenminste. Die lezers komen echt wel! Post zo veel mogelijk artikels - zo hebben je lezers meer om terug te komen - en dan liefst nog zo regelmatig mogelijk. Ik post bijvoorbeeld elke dag om 14:00 een artikel, zo weten mijn lezers dat ze elke dag om 14:00 op mijn blog een nieuw artikel kunnen lezen. Regelmaat vinden lezers fijn; als je niet elke dag kan posten, post dan om de dag of om de week, maar liefst altijd op hetzelfde tijdstip en op dezelfde dag. Ook kan je bijvoorbeeld een vast artikel online zetten per dag. Zo komt er bij mij elke dinsdag een fashioncolumn online, en elke vrijdag een Polyvore Friday.


* Do you like it?
Echt een héle belangrijke: blog omdat je het graag doet. Niet omdat je gratis dingen wil ontvangen, niet omdat je populair wil worden en herkend wil worden op straat, niet omdat je stoer wil doen, niet omdat al je vriendinnen het doen. Je lezers merken al snel als je iets doet wat je eigenlijk niet interesseert. Je bent veel enthousiaster als je iets ook écht leuk vindt, en dat merk je zelfs als je iets leest.

* Keep it clear
Hou het overzichtelijk! Een drukke achtergrond met een vrolijk lettertype doen het meestal niet goed. Houd je blog duidelijk, en niet te druk. Kies voor elk artikel een duidelijke titel, zodat mensen weten waarover je post gaat, gebruik een read-more button, verdeel je tekstblok op in alinea's en werk met afbeeldingen, gebruik categoriën (labels) zodat je lezers snel iets kunnen terugvinden, ...

* Social media - don't spam
Mensen moeten je blog kunnen vinden! Door speciale social media-accounts aan te maken voor je blog, bereik je meer mensen. Denk bijvoorbeeld aan Instagram, een Facebookpagina, Twitter of wat dan ook. Daar kan je dan posten als er een nieuw artikel online is gekomen, of als je een winactie doet bijvoorbeeld. Ook kan je er je volgers en lezers bedanken. Let wel op - overdrijf niet. Zeker als je reageert op andere blogs, niet té veel te koop lopen met je blognaam, dat vinden mensen irritant en gaan ze je blog niet bezoeken. Je kan duidelijk maken dat je een blog hebt, maar overdrijf niet.Hopelijk heb ik jullie kunnen helpen met deze tips!
Liefs, Amber ♥

No comments:

Post a Comment