Not seeing a Scroll to Top Button? Go to our FAQ page for more info.

COLUMN | What to pack for a trip? ♥

Een nieuw column van Elien!
Hi!
Ik heb het nog niet verteld denk ik, maar ik ga binnen een weekje naar Valencia! We hebben nog één lange en vermoeiende week school, maar vanaf dit weekend is het eindelijk herfstvakantie! Ik ga dus in de herfstvakantie een citytripje maken naar Valencia. Zaterdag om 6 uur stijgt ons vliegtuig op, dus dat is vroeg opstaan! Het is dan ook de eerste keer dat ik ga vliegen! Spannend...
Maar hoe kies je nu jouw kleren uit voor een citytrip? Omdat citytrips meestal maar een paar daagjes zijn, kan je ook niet veel meenemen. Ik geef jullie enkele tips die je zullen helpen bij het maken van jouw bagage.

1) Bekijk het gewicht/afmetingen van jouw koffer
Deze is heel belangrijk! Hoeveel bagage per persoon mag je menemen? Hoeveel handbagage?
Als je met het vliegtuig gaat zijn er altijd van die 'regeltjes'. Zit je erover, dan moet je bijbetalen. En dat zou toch zonde zijn hé? Bekijk dit dus eerst vooraf. Nadat jouw valies klaarstaat kan je best nog eens checken of je niet over de limiet zit.2) Kijk naar het klimaat/weer
Ook heel belangrijk is dat je weet wat voor weer het op je bestemming is op dit moment van het jaar. Je gaat uiteraard geen zomer topjes meenemen naar Noorwegen :) In Valencia zal het volgende week rond de 27 graden zijn. Echt zomer dus! Maar uiteraard kan dat nog veel veranderen. Bekijk dus op het allerlaatste moment het weer nog eens, want dan zal het het meest correct zijn.


3)Wat ga je doen/bezichtigen?
Ga je een citytripje maken om te shoppen? Of eerder om aan het strand te liggen? Misschien wil je wel wat cultuur opsnuiven en enkele dingetjes bezoeken? Het zijn al 3 uiteenlopende dingen. Bekijk vooraf dus zeker wat je wilt doen, zodat je voor geen verrassingen komt te staan. 4) Vergeet geen avondkledij!
Je kan dan nog een avontuurlijk/culturele trip hebben uitgezocht, toch ga je 's avonds wel eens op restaurant. Dan is het meestal niet zo fijn als je ontdekt dat je alleen maar shortjes en truien mee hebt. Neem dus gerust een blouseje of jurkje mee! Zo heb je altijd iets chiquers voor als je het nodig hebt. 5) Regenkledij
Je mag dan nog naar een hele warme streek gaan (zoals Valencia), en ze voorspellen ook alleen maar goed weer. Let op, want toch kan het al eens regenen. Heb je dan geen regenjas of paraplu bij? Dan sta je wel echt voor schut! Deze tip is dus zeker niet onbelangrijk.

6) Toiletgerief
Tot slot, eentje die we wel al eens durven vergeten. Shampoo, deo, tandenborstel (en/of beugel als je die 's nachts moet dragen), ... Ze verkopen dit wel overal, maar toch is het niet fijn als je deze vergeten bent. Heb je een beugel? Dan is het wel van uiterst belang dat je deze meeneemt! Ik vergeet hem ook af en toe :) Ook de ondergoed durven sommigen wel eens vergeten. Zo, dat waren mijn tips! Hopelijk hebben jullie er een beetje aan!
En PS: Vergeet jouw camera ook niet! Stel je voor dat je het mooiste uitzicht ooit tegenkomt? Dat moment wil je toch wel kunnen vastleggen!

Xoxo, Elien

No comments:

Post a Comment