Not seeing a Scroll to Top Button? Go to our FAQ page for more info.

COLMUN | Modeboeken ♥

Een nieuwe column van Emma!
Hey!
Dit is alweer mijn eerste column van 2015. Ik wil jullie allemaal een fantastisch, fashionable jaar wensen! Een van mijn voornemens voor het nieuwe jaar is meer lezen.  Ik hou echt van lezen en lees dan ook alle soorten van boeken. Van romantische boeken tot actieboeken of thrillers. Maar tegenwoordig lees ik ook veel tijdschriften en boeken over mode. En aangezien dit een fashioncolumn is gaat deze column over mijn favoriete modeboeken. Kijken jullie mee?

Little Black Book - Sofie Valkiers
Het eerste boek is van België's bekendste modeblogster. Sofie Valkiers deelt haar passie voor mode op haar blog 'Fashionata', en bundelt nu al haar kennis, verhalen en liefde voor mode in een boek. Een kast vol kleren, maar wat trek je aan? Wat draag je als je een off-day hebt? Moet je echt elke nieuwe trend volgen? Sofie staat je bij met raad en daad, en verklapt the ins & outs van het modewereldje. Ze toont je hoe je heel eenvoudig een saaie outfit kunt opleuken en welke stukken elke vrouw in haar kast moet hebben. Ze geeft enkele beauty secrets prijs van bekende nationale en internationale modellen en tipt binnen- en buitenlandse adresjes waar je leuke en unieke stukken kunt kopen.

Style - Lauren Conrad
Als je Lauren Conrad een beetje kent, weet je waarschijnlijk wel dat ze er altijd prachtig uitziet. In dit boek leert Lauren je hoe jij jezelf een mooie, klassieke stijl aanmeet. Van vintage shoppen tot make-upweetjes tot absolute musthaves, je vindt er alles wat je nodig hebt om er stijlvol uit te zien.

Paris Street Style (Engelstalig)
Parijs is natuurlijk een echte modestad, dus het is een ideale plek om streetstyle foto's te maken. In dit boek vind je prachtige foto's van Franse dames. Er komen verschillende mensen uit de modewereld aan het woord, zoals designers, stylisten en celebrities.

It - Alexa Chung
Alexa Chungs eerste boek, It, geeft eindelijk een inkijkje in haar fabulous life en beschrijft op originele manier de mode-iconen van dit moment. Deze unieke verzameling van Alexa's persoonlijke notities, tekeningen en foto's bevat alles van haar mijmeringen over het leven, liefde, muziek, haar favoriete looks en hoe je 's ochtends moet besluiten wat je aandoet. Alexa Chung heeft een grappige, charmante en down to earth attitude. Het boekje is gorgeous vormgegeven en hoort boven aan de musthave-lijst van iedereen die van mode houdt, te staan!

Little Dictionary of Fashion (Engelstalig) - Christian Dior
The little dictionary of fashion is een gids over hoe je chic kunt zijn, geschreven door Christian Dior. Hij geeft advies over vanalles en nog wat van hoe je moet lopen als een echte dame tot hoe je een sjaal het best kan knopen.

Women in Clothes (Engelstalig) - Heidi Julavits, Leanne Shapton, Sheila Heti
Vrouwen in kleding is een boek in anders dan elk modeboek je eerder hebt gezien. Het is een gedeelte collectieve memoires en een gedeelte veldstudie. In het boek wordt de menig gevraagd van honderden vrouwen van alle nationaliteiten - beroemde, anonieme, getrouwd, single, jong en oud – over onze kleding, en hoe de kleding die we aandoen ons definieert en vormt. Met interviews, essays, foto's en illustraties van schrijvers, kunstenaars en cognoscenti, is vrouwen in kleding een verkenning van de kracht van de dagelijkse keuzes van vrouwen gebracht met  humor en diepgang. 

Welk van deze boeken zouden jullie graag lezen?
XXX
Emma

No comments:

Post a Comment